Plans de jubilació. Article d’opinió del nostre departament fiscal

Plans de jubilació. Article d’opinió del nostre departament fiscal

Plans de jubilació. Article d’opinió del nostre departament fiscal.

En aquest article d’opinió del nostre departament fiscal sobre el pla de jubilació i el seu impacte en els nostres ingressos i/o renda, hem de distingir dos moments clau: el moment del que aportem i el moment de recuperar el capital d’inversió anys després, quan arriba la jubilació.

Durant les aportacions, siguin fetes per un particular o una empresa, es produeix una reducció de la Base Imposable de l’Impost de l’import aportat, amb un màxim de 8.000 euros, de manera que fins a aquest import no es tributarà. Més enllà de les aportacions de 8.000 euros, no gaudirà de benefici fiscal i si que tributarà en el moment del rescat. Molt d’ull!

Però el tema espinós, dels plans de jubilació, sorgeix a l’hora del reemborsament. En el reemborsament, tributa l’aportat i el generat per la inversió, que aquesta hauria de tributar al tipus fix entre el 19% i el 23% depenent de l’import. No obstant això, la quantitat total es considera rendiments del treball, sabent que tributa al tipus marginal, que cal recordar que a partir de 60.000 euros és del 45%.

En la normativa anterior, els rescats en forma de capital gaudien d’una reducció del 40% com a rendiment irregular. Ara només existeix una transitòria per aportacions realitzades anteriorment a 2006.

És a dir, si et jubiles i recuperes la inversió en forma de capital, hauràs de declarar tot l’import rescatat en els teus ingressos d’aquest any. El Ministeri d’Hisenda, et reclamarà que li donis fins al 45% del que has rebut, la qual cosa fa necessari planificar i estudiar l’impacte fiscal de manera raonable abans de decidir si rescatar el pla de pensions en forma de renda o capital o quan cobrar-ho.

L’actual format fiscal dels plans de jubilació, no compleix amb l’objectiu d’incentivar l’estalvi previsional a llarg termini com a complement del sistema públic de pensions, perdent per complet la seva intenció original. No hem d’oblidar que són sistemes alternatius que poden pal·liar el nostre ja preocupant sistema de pensions, però quan arriba la jubilació, els problemes i temors dels qui deixen el servei actiu no haurien de sumar-se a altres problemes.

Imatge de Tumisu a Pixabay

Acord-teletreball-Acuerdo-teletrabjo

L’acord de teletreball

L’acord de teletreball L’acird de teletreball és un document que ha d’establir les condicions del teletreball entre l’organització i la persona treballadora. L’acord ha d’estar

Leer más »
ingreso-minimo-vital

Ingrés Mínim Vital

Ingrés Mínim Vital L’Ingrés Mínim Vital és una prestació dirigida a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles

Leer más »
Obrir
1
Necessites ajuda?
Hola,
podem ajudar-te? Què necessites?