Impost Autonòmic

Impost Autonòmic

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Impost Autonòmic

Aquest mes s’ha de liquidar, si escau, un nou impost autonòmic a Catalunya, que grava els actius no productius de les persones jurídiques. Aquest impost es va aprovar en 2017, però no ha estat fins aquest any que el Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel Govern de l’Estat.

Per tant, la normativa obliga a presentar aquest impost referit als exercicis 2017, 2018 i 2019.

S’han de tenir en compte, per a determinar si una entitat està obligada a la presentació, les següents precisions:

  • Grava la mera tinença (per tant inclou no sols la propietat) d’immobles, vehicles d’alta gamma (més de 200CV), embarcacions, aeronaus i també obres artístiques, antiguitats i joies.
  • L’aplicació del tribut es limita únicament a entitats domiciliades a Catalunya pels béns esmentats situats en aquesta Comunitat Autònoma.
  • S’ha de tractar d’actius no productius, entesos com aquells que no estan afectes a una activitat econòmica.
  • No afecta a les entitats que rebin la consideració de societats patrimonials en el marc de l’Impost de societats, ni als béns immobles de fundacions, ONG,s i, en general, de les entitats sense ànim de lucre, sempre que es destinin de manera exclusiva a les respectives finalitats pròpies no lucratives.
  • L’impost s’esdevingui a 1 de gener, per la qual cosa afectarà els béns esmentats que l’entitat posseeixi en aquesta data.
  • Aquest exercici s’ha establert un termini extraordinari de presentació per als exercicis 2017-2018-2019, que finalitza el pròxim 30 de novembre. A partir de l’exercici 2020, el termini ordinari de presentació serà durant el mes de juny de cada any.

En cas que considerin que la seva entitat pogués veure’s afectada per aquest nou impost, preguem es posin en contacte al més aviat possible amb el seu responsable de comptabilitat, per a tractar el seu cas en concret.

Estem a la seva disposició per a qualsevol dubte o comentari sobre aquest tema.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

firmar una hipoteca

Firmar una hipoteca

¿Qué hay que saber antes de firmar una hipoteca? Contratar una hipoteca puede crear mucha incertidumbre, si tratamos de la primera vivienda, aún más. La

Leer más »
Impost Autonòmic_Impuesto Autonómico

Impost Autonòmic

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=””

Leer más »
Ayudas al alquiler

Ajudes al lloguer

Requisits arrendataris d’habitatge habitual per a accedir a les ajudes al lloguer. Ordre 378/20, de 30 abril MESURES QUE JA ES HABIAN APROVAT D’AJUDES Al

Leer más »
Obrir
1
Necessites ajuda?
Hola,
podem ajudar-te? Què necessites?