Pla d’Igualtat per les empreses

Pla d’Igualtat per les empreses

Pla d’Igualtat per les empreses

Amb raó al 8 de març, dia internacional de la Dona recordem que en el BOE del 7 de març de 2019 es va publicar el Reial decret llei 6/2019 de mesures urgents per a la garantia de la igualtat d’oportunitats en l’ocupació i ocupació, tractant les condicions laborals entre dones i home per igual. 

Aquesta norma va establir un termini de 3 anys per a l’aplicació d’aquesta mesura. Les empreses i negocis amb més de 50 treballadors tenen fins al pròxim 7 de març de 2022 l’obligació de prendre mesures per a dur a terme el Pla d’Igualtat publicat en el Reial decret llei 6/2019. 

Les empreses han d’elaborar el seu propi Pla i registrar-lo en el Registre de Convenis Col·lectius. Amb l’objectiu d’aconseguir una igualtat de tracte i d’oportunitats entre les dones i els homes, els plans d’igualtat recullen una sèrie de mesures que les mateixes empreses han d’adaptar per a eliminar la discriminació per raó de sexe. 

Posteriorment a l’aprovació d’aquesta mesura, el seguiment i avaluació dels objectius proposats, estratègies i accions concretes seran punts clau per a determinar la qualitat de l’empresa. 

Efectuar el Pla d’Igualtat

L’empresa haurà de realitzar un diagnòstic de la seva situació actual a fi de conèixer les bones pràctiques i potenciar-les. D’altra banda, la importància de localitzar i tractar les debilitats i àrees de millora hauran de ser redactades al diagnòstic per poder implementar un nou pla d’estratègia amb accions de millora en un termini de realització de 4 anys. El seguiment i anàlisi de les accions ens mostraran el rendiment i assoliment dels objectius.

Possibles sancions 

La realització d’un Pla d’Igualtat és essencial per a obtenir beneficis i complir el Reial decret llei 6/2019. L’incompliment d’aquest deure pot suposar sancions de fins a 187.515 euros. A més de perdre automàticament ajudes i bonificacions, ni tenir dret a contractar amb l’Administració Pública. 

Des de Assemp, animem a adherir-se a aquesta oportunitat, crear un Pla d’Igualtat per a l’empresa és un benefici positiu per al nostre negoci.

Ayudas al alquiler

Ajudes al lloguer

Requisits arrendataris d’habitatge habitual per a accedir a les ajudes al lloguer. Ordre 378/20, de 30 abril MESURES QUE JA ES HABIAN APROVAT D’AJUDES Al

Leer más »
Obrir
1
Necessites ajuda?
Hola,
podem ajudar-te? Què necessites?