Menors i Privacitat

Menors i Privacitat

Menors i Privacitat

Menors i privacitat. Ja ha començat un nou curs escolar i entre els mals de cap dels llibres, els uniformes, la roba d’esport, etc., no hem d’oblidar la privacitat.

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades dóna un seguit de recomanacions per a protegir les dades personals a la tornada a classe, tant per a mares i pares, professors i centres educatius.

Si voleu compartir fotos i/o vídeos, penseu-ho bé.

Pares i professors heu de tenir molta cura amb la publicació de fotos, vídeos o àudios de menors a la xarxa.

Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter o WhatsApp. Els utilitzen tant adults com menors d’edat i, si no se’n fa un bon ús, poden derivar en problemes.

Compte amb les fotos i vídeos de les activitats de classe

Els familiars que prenen imatges en un esdeveniment del centre educatiu (festes, esdeveniments esportius, funcions de teatre, etc.) només poden fer-ne ús d’elles en el seu àmbit personal i domèstic, i no s’han de compartir ni publicar-se en obert a les xarxes socials.

Compte amb les APPS i serveis al nùvol

Els centres educatius i professors han de prestar atenció a les noves tecnologies que utilitzen en el desenvolupament de les seves tasques educatives i en la seva organització.

Algunes apps i serveis al núvol podrien no proporcionar la seguretat necessària o tractar les dades dels menors per a crear perfils d’aprenentatge, preferències o comportament.

Els professors només han d’utilitzar aplicacions que ofereixin la seguretat suficient i estiguin supervisades pel centre i informar de l’ús als pares o tutors. En cas de dubte poden consultar amb el delegat de protecció de dades del centre.

Pares y professors han de comunicar-se preferiblement a través de plataformes i mitjans proporcionats pel centre educatiu.

Demanar el consentiment

Si els centres han d’utilitzar dades personals dels alumnes amb finalitats diferents de la funció educativa, com l’ús d’imatges per a publicitat o promoció en xarxes socials, hauran d’informar els pares o tutors, o als mateixos alumnes més grans de 14 anys, i sol·licitar-los el seu consentiment.

Conscienciar i donar exemple

L’educació i conscienciació dels més petits per a un ús segur d’Internet i dels seus serveis i aplicacions és una tasca de tots. Siguem un bon exemple per a ells.

Disposeu de materials didàctics i més informació sobre privacitat, protecció de dades i menors a:

www.tudecideseninternet.es

Obrir
1
Necessites ajuda?
Hola,
podem ajudar-te? Què necessites?