Les claus del RD-Llei 28/2020 de 22 de setembre de Treball a distància

Les claus del RD-Llei 28/2020 de 22 de setembre de Treball a distància

Les claus del RD-Llei 28/2020 de 22 de setembre de Treball a distància

1.- Quan entra en vigor l’RD-Llei?
El dia 13 d’octubre de 2020

2.- Què es considera teletreball?
Aquell que es presti en un període de referència de tres mesos, un mínim del 30% de la jornada, o el percentatge proporcional equivalent en funció de la durada del contracte de treball.

3.- Queda exclòs el treball a distància durant el COVID-19
Això significa que a aquest treball a distància implantat excepcionalment per la situació provocada pel COVID-19, i mentre es mantingui aquesta situació, no se li aplicarà la Llei del Teletreball.

4.- Treball a distància que ja existís amb aterioridad a aquesta Llei
Aquest RD-Llei serà integramente aplicable a les relacions de treball vigents i que estiguessin regulades, amb anterioritat a la seva publicació, per convenis o acords col·lectius sobre condicions de prestació de serveis a distància, des del moment en el qual aquests perdin la seva vigència.
En cas que els convenis o acords no prevegin un termini de durada, aquesta norma resultarà d’aplicació íntegrament una vegada transcorregut un any des de la seva publicació en el BOE (23 de setembre). Ara bé, es pot recordar entre les parts un termini superior (com a màxim tres anys).
L’acord de treball a distància haurà de formalitzar-se en el termini de tres mesos.

5.- Control del treball a distància per part de l’empresa
L’empresa podrà adoptar les mesures que estimi més oportunes de vigilància i control per a verificar el compliment per la persona treballadora de les seves obligacions i deures laborals.

6.- Dret a la desconnexió digital
S’estableix que les persones que teletreballin tenen dret a la desconnexió digital fora del seu horari de treball. Aquest dret ve confirmat per la Llei orgànica de Protecció de Dades i Garantia dels Drets Digitals.

7.- Registre de jornada
És obligatori que l’empleat registri la seva jornada. El sistema de registre horari haurà de reflectir fidelment el temps que la persona treballadora que fa treball a distància dedica a l’activitat laboral, sense perjudici de la flexibilitat horària.

8.- Prevenció de Riscos Laborals
L’avaluació de riscos i la planificació de l’activitat preventiva del treball a distància hauran de tenir en compte els riscos característics d’aquesta mobilitat de treball.

9.- Abonament i compensació de despeses. Retribució.
L’empresa s’ha de fer càrrec de les despeses relacionades amb els equips, eines i mitjans vinculats al desenvolupament de la seva activitat laboral.
Caldrà prestar summa atenció al contingut mínim exigit a l’acord de treball a distància sobre l’enumeració de les despeses, que pogués tenir la persona treballadora.

10.- Molt Important. Signatura d’acord entre empresa i empleat
Cal formalitzar un acord per escrit entre treballador i empresa. L’empresa té un termini de 10 dies per a lliurar el text als representants dels treballadors i després aquest s’haurà de remetre a l’oficina d’ocupació.

Descarregar pacte entre empresa i treballador

Foto de Vlada Karpovich a Pexels

ingreso-minimo-vital

Ingrés Mínim Vital

Ingrés Mínim Vital L’Ingrés Mínim Vital és una prestació dirigida a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles

Leer más »
Obrir
1
Necessites ajuda?
Hola,
podem ajudar-te? Què necessites?