Menors i Privacitat

Menors i Privacitat

Menors i Privacitat

Menors i privacitat. Ja ha començat un nou curs escolar i entre els mals de cap dels llibres, els uniformes, la roba d’esport, etc., no hem d’oblidar la privacitat.

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades dóna un seguit de recomanacions per a protegir les dades personals a la tornada a classe, tant per a mares i pares, professors i centres educatius.

Si voleu compartir fotos i/o vídeos, penseu-ho bé.

Pares i professors heu de tenir molta cura amb la publicació de fotos, vídeos o àudios de menors a la xarxa.

Facebook, Instagram, Snapchat, Twitter o WhatsApp. Els utilitzen tant adults com menors d’edat i, si no se’n fa un bon ús, poden derivar en problemes.

Compte amb les fotos i vídeos de les activitats de classe

Els familiars que prenen imatges en un esdeveniment del centre educatiu (festes, esdeveniments esportius, funcions de teatre, etc.) només poden fer-ne ús d’elles en el seu àmbit personal i domèstic, i no s’han de compartir ni publicar-se en obert a les xarxes socials.

Compte amb les APPS i serveis al nùvol

Els centres educatius i professors han de prestar atenció a les noves tecnologies que utilitzen en el desenvolupament de les seves tasques educatives i en la seva organització.

Algunes apps i serveis al núvol podrien no proporcionar la seguretat necessària o tractar les dades dels menors per a crear perfils d’aprenentatge, preferències o comportament.

Els professors només han d’utilitzar aplicacions que ofereixin la seguretat suficient i estiguin supervisades pel centre i informar de l’ús als pares o tutors. En cas de dubte poden consultar amb el delegat de protecció de dades del centre.

Pares y professors han de comunicar-se preferiblement a través de plataformes i mitjans proporcionats pel centre educatiu.

Demanar el consentiment

Si els centres han d’utilitzar dades personals dels alumnes amb finalitats diferents de la funció educativa, com l’ús d’imatges per a publicitat o promoció en xarxes socials, hauran d’informar els pares o tutors, o als mateixos alumnes més grans de 14 anys, i sol·licitar-los el seu consentiment.

Conscienciar i donar exemple

L’educació i conscienciació dels més petits per a un ús segur d’Internet i dels seus serveis i aplicacions és una tasca de tots. Siguem un bon exemple per a ells.

Disposeu de materials didàctics i més informació sobre privacitat, protecció de dades i menors a:

www.tudecideseninternet.es

Impost Autonòmic_Impuesto Autonómico

Impost Autonòmic

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=””

Leer más »
firmar una hipoteca

Firmar una hipoteca

¿Qué hay que saber antes de firmar una hipoteca? Contratar una hipoteca puede crear mucha incertidumbre, si tratamos de la primera vivienda, aún más. La

Leer más »
Obrir
1
Necessites ajuda?
Hola,
podem ajudar-te? Què necessites?