INFORMACIÓ SOBRE EL COVID-19

Els comuniquem que el personal del nostre despatx, des de dilluns 16 de març de 2020, treballa des dels seus domicilis particulars. Aquesta mesura la prenem sent conscients que cal adoptar mesures per intentar contenir l’avenç del COVID-19. El despatx romandrà tancat.

Recomanem als nostres clients que evitin, en la mesura que sigui possible la visita al despatx. Per aquest motiu habilitem un sistema de videoconferència per aquells clients que necessàriament hagin de comunicar-se amb el seu assessor. Per poder accedir a aquest sistema hauran d’enviar un correu al seu assessor de referència i un cop rebut se’ls hi enviarà un enllaç. Seguint l’enllaç podran connectar-se amb l’assessor. Caldrà que tinguin instal·lat, o bé Skype o bé tenir un compte de Google per a fer-ho mitjançant programari d’aquest.

També poden trucar per telèfon, ja que la centraleta estarà sempre atesa i, evidentment qualsevol comunicació electrònica també serà atesa.

Esperem que aquestes mesures excepcionals tinguin una curta durada, ja que això voldrà dir que hem guanyat la batalla al Coronavirus.

A continuació els hi facilitem tota la informació de la que disposem, segregada per tipus de empresa. Esperem que els hi sigui d’utilitat.

ATENCIÓ: Nova actualització a Autònoms i Pimes   16/04/2020 11:12