Pujades d’impostos a les empreses

Es plantegen pujades en els impostos en: les grans empreses, les tecnològiques i la banca. Són els principals objectius del govern per aquest 2019, avui parlarem de les pujades planejades per a empresaris i empreses.

Una de les evidències sobre aquest tema és l’impost sobre les societats amb una tributació mínima del 15%, per a les empreses sobre aquesta base no es podran aplicar deduccions. També comentar que les empreses financeres i d’hidrocarburs aquesta base mínima s’elevarà fins al 18% encara que la idea del govern era aplicar-los un 20% ,han decidit rebaixar una mica aquesta pujada planejada.

El pla del govern és que les grans empreses, aportin més en forma d’impostos. També és cert que aquestes empreses són les que generen més llocs de treball així que pot ser una arma de doble tall si aquestes empreses redueixen personal o contracten menys per la pujada en els gravàmens. Aquestes empreses tributaran un tipus del 30% incrementat (bancs i petrolieres) i la resta de les empreses un 25% més.

Una altra de les pujades planejades és en la trucada “Taxa Google”, aquesta taxa serà imposada a les empreses tecnològiques (Un dels motors de l’ocupació, sobretot a Catalunya) que facturin a l’any més de 750 milions de € i se suposa revertiran en 1200 milions de € en les arques públiques, amb el gravamen del 3% sobre la facturació a Espanya.

Aquest impost persegueix, que les empreses digitals tributin més, per assemblar-se a les empreses “tradicionals” però corre el risc de “congelar” contractacions així que pot ser menjar per avui i gana per a matí… Seguirem informant.