La Llei de la Segona Oportunitat, una via per condonar els deutes i començar de nou

El 2016 va entrar en vigor la Llei de la Segona Oportunitat, que permet a aquelles persones sobreendeutades, exonerar-se del deute i poder començar de nou. Malgrat la utilitat d’aquesta llei en persones que, per exemple, estan en una situació de fragilitat habitacional, sigui per la pressió d’una hipoteca o d’un lloguer elevat, la població en té poc coneixement i és poc usada.

Per aquest motiu, la Síndicatura Municipal, juntament amb el Col•legi d’Advocats, ha organitzat una sessió informativa. I és que l’any passat, a Catalunya, hi va haver 2.200 execucions hipotecàries. Només una cinquena part d’aquests casos van recórrer a la llei de la segona oportunitat.

En aquesta sessió informativa s’ha parlat de quins passos cal donar i quins requisits són necessaris per recórrer a aquesta llei i aconseguir afrontar el deute. Ho poden fer persones particulars i autònoms que estiguin en suspensió de pagaments o en el cas que creguin que no podran pagar els seus deutes i que aquests no superin els 5 milions d’euros. També, en ocasions, abans de tot, és necessari eliminar el sentiment de culpa.

Per fer més efectiva la difusió, la síndica, Càritas, Fundació PIMEC, el Col•legi d’Advocats de Terrassa i l’Ajuntament han creat una taula transversal de la Segona oportunitat. També es vol crear un torn d’ofici perquè els qui ho vulguin puguin comptar amb assistència jurídica gratuïta.

Aquest article ha estat escrit per terrassadigital.cat en col·laboració amb ICATER i el síndic de greuges.

Adjuntem enllaç per a article complet: http://terrassadigital.cat/la-llei-de-la-segona-oportunitat-una-via-per-condonar-els-deutes-i-comencar-de-nou/