Confia en la llei de la segona oportunitat

La Llei de Segona Oportunitat, comença a donar fruits en l’alliberament de deutes de particulars des de la seva posada en vigor en 2015, malgrat que tot els beneficiaris de la S.O a Espanya estan molt lluny de les dades d’altres països de la UE. En 2017, es van registrar 1.036 processos concursals de particulars al nostre país segons l’INE, un 35% més dels registrats en 2016, però molt lluny dels més de 55.000 de França o els més de 100.000 d’Alemanya o Regne Unit. Això es deu al desconeixement de moltes famílies i autònoms de l’existència de la llei, però també, que la major part dels deutes dels particulars siguin hipotecàries o financeres, la qual cosa condiciona el procés i dificulta els possibles acords.

És per això que, la Llei de Segona Oportunitat exigeix un procés de mediació previ entre deutor i creditors en un termini de dos mesos. Lamentablement, sol acabar en desacord (propiciat per les entitats anteriorment esmentades).

La negativa dels creditors inicia el procés, la liquidació ordenada del patrimoni del deutor i l’alliberament dels seus deutes per resolució judicial, sempre que es compleixin els requisits legals establerts, posant l’accent principalment en la bona fe del deutor al llarg de tot el procés que comentem en la nostra assessoria en l’article anterior.

Per solucionar aquesta situació d’immobilisme des d’Assempbcn apostem per la llei de la segona oportunitat, creiem que és de justícia oferir una segona oportunitat a la gent que va obrar de bona fe i per situacions alienes s’ha vist en la tessitura de no poder pagar els seus deutes. Per això des de la nostra gestoria podem ajudar-lo en cas que necessiti qualsevol tipus d’assessorament amb aquesta llei, vam portar apostant per aquesta llei des del principi.

Altres notícies relacionades:

La bona fe del deutor (Segona Oportunitat)

Refrescant la llei de la segona oportunitat

La Llei de la Segona Oportunitat, una via per condonar els deutes i començar de nou