Alerta a pimes i autònoms dels riscos de contractar serveis d’adequació a la normativa a ‘cost zero’

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat un document informatiu per a avisar dels riscos que comporten aquestes pràctiques fraudulentes.

L’AEPD comenta que l’adequació a la normativa de protecció de dades a ‘cost zero’ consisteix a oferir aquests serveis a un preu molt baix o fins i tot de forma gratuïta, abonant el pagament d’aquests mitjançant fons proporcionats per la Seguretat Social com a bonificació destinada a la formació d’empleats.

Aquest finançament amb càrrec a fons públics a través de bonificacions en les quotes a la Seguretat Social per als programes de formació per a treballadors, pot suposar infraccions que se sancionaran, per la Inspecció de Treball i Seguretat Social, amb multes de 626 euros a 187.515 euros.

L’Agència també adverteix a pimes i autònoms que la d’adequació a la normativa de protecció de dades, requereix un estudi individual i detallat, i que els serveis de adecuació a ‘cost zero’ no cobreixen aquesta individualitat i ofereixen assessorament basat en documents genèrics que no tenen en compte característiques específiques de l’entitat.

D’altra banda, es desmenteix que les pimes i autònoms estiguin obligades en qualsevol cas a designar un delegat de protecció de dades. Es tracta d’un altre dels missatges enganyosos amb els quals pretenen vendre serveis innecessaris per als tractaments que realitza l’empresa.

Accedir al document complet: