12 mesos d’aplicació obligatòria del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).

Gran part de les empreses encara no s’han adaptat al Reglament General de Protecció de Dades (RGPD).

Aquest reglament europeu ja porta des del 25 de maig de 2018 aplicant-se obligatòriament, i fins ara no s’han detectat casos de multes de gran magnitud a nivell nacional, però si que existeixen nombroses investigacions obertes sobre possibles incompliments per part d’empreses. Això és pel fet que gran part d’aquestes no han adoptat les mesures necessàries per a estar en condicions de complir els diferents requisits legals que recull el reglament .

SITUACIÓ ACTUAL

Segons dades proporcionades pel Supervisor Europeu de Protecció de Dades (SEPD), des que s’ha posat en vigor el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) s’han rebut al voltant de 94.000 queixes. I a Espanya, segons la informació que proporciona l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), les reclamacions rebudes han augmentat considerablement, passant de 10.651 a 14.397 des del 25 de maig de 2018 al 15 de maig de 2019.

LA IMPORTÀNCIA DE LA FIGURA DEL DELEGAT DE PROTECCIÓ DE DADES (DPO)

L’objectiu principal d’un Delegat de Protecció de Dades és oferir seguretat i fiabilitat a les empreses i entitats que tenen intenció d’incorporar aquesta figura, per al tractament de les obligacions legals en la matèria de protecció de dades. Segons la informació facilitada per la AEPD, s’han resolt 2.079 reclamacions remeses a un Delegat de Protecció de Dades.

Assempbcn compta amb un DPO certificat per AEC – CERPER sota l’esquema de la AEPD

En aquests 12 mesos s’ha tramitat la inscripció de 34.193 Delegats de Protecció de Dades (29.908 del sector privat i 4.285 del sector públic).

EVITAR POSSIBLES RECLAMACIONS

Per a evitar possibles reclamacions, l’empresa o el negoci ha d’adoptar les mesures necessàries, complir els diferents requisits legals que recull el Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), i procurar adequar-se als models estàndard de gestió de la seguretat de la informació. Així es redueixen considerablement els riscos que ens afecten i assegurem els drets i llibertats dels usuaris.

Tenir a mà un Delegat de Protecció de Dades per a consultar dubtes o anticipar-se i resoldre qüestions que puguin derivar en possibles reclamacions és també un mètode efectiu a l’hora de buscar seguretat i fiabilitat.

Si no tens clars els passos a seguir, o necessites ajuda per a adaptar-te a la normativa i anar millorant en la teva gestió, des de Assempbcn, SL podem ajudar-te.